Søndag 5. april 2009

Så var turen over for denne gang. Litt trist med dårlig vær, men jeg har hatt en fin avslapningsferie og har allerede bestilt en ny tur til Haut de Cagnes til høsten. Gleder meg til å komme tilbake. Før den tid håper jeg på masse sykling og godvær her hjemme.

I sommerferien skal jeg 2 uker til Italia og ser ikke bort i fra at det blir sykling der heller. Området rundt Bolzano i Nord Italia er supert for syklister.

I løpet av påsken vil jeg også lage et album med flere bilder fra årets sykkeljentetur i Frankrike. På bildet til høyre ser dere Wenche og Helle på en av turene våre i fjor. Flere bilder fra årets tur kommer, følg med.

Fredag 3. april 2009

Endelig solglimt i Haut de Cagnes...og feriens siste sykkeldag. Turen i dag ble en artig variant, syklet flatt langs Var først deretter tok vi stigningen opp til Bonson en liten fjellby som minner meg om Flåklypa.
Det var en fin sykkeltur opp dit med god stigning og fantastisk utsikt. Egentlig hadde vi tenkt å dra turen videre innover fjellet, men dessverre kom regnet i dag også så vi snudde og kom oss ned mot rivieraen igjen hvor det var deilig sol. Lengden på turen i dag ble ca 88 km.
 

Torsdag 2. april 2009

Nok en dag med øs pøs regnvær, i dag droppet vi å sykle. Vi tok bilen til Cap3000 for å shoppe deretter bilet vi mot Monaco, men da vi kom et stykke utover tok vi veien opp til Eze i stedet. Det var utrolig fint der oppe tiltross for dårlig vær. På bildet ser dere søstrene Wenche (Vippy) og May Jorun (Mayis).

I dag har jeg kjøpt meg et armbånd og en liten veske, veldig uvanlig til å være meg. Jeg pleier enten kjøpe sko eller sykkelstæsj....det er meg.

...og noe jeg har glemt å fortelle er at vi fikk faktisk parkeringsbot her oppe også. Sykkeljenter på biltur tenker ikke på parkeringsavgifter.

Onsdag 1. april 2009

Våknet til lyden av regnvær i dag også, men det ble bedre og vi dro ut på sykkeltur som planlagt. Denne dagen hadde vi bestemt oss for å sykle flatt og flatt ble det. Halvveis på turen fikk vi selvfølgelig regnvær igjen og vi ble søkk våte. Innen vi kom hjem var vi både kalde og våte, men vi var fornøyde med å komme ut på sykkel uansett vær da fikk en 6 mils tur.

I kveld skal vi kose oss med hjemmelagd grønnsakssuppe og fersk baguett. Vi koste oss også med disse fargerike M'ene du ser på bildet.

Tirsdag 31. mars 2009

Dagen i dag startet uten regn, helt utrolig deilig.
I dag spiste vi en god frokost før vi ved 11 tiden dro ut på denne ukens beste sykkeltur.
Turen gikk først ned til Cagnes sur Mer for så å fortsette til La Colle og videre til Pont du Loup for så å sykle videre innover dalen. Fra Pont du Loup til Cipieres er det rundt 14 km oppover hele veien, utrolig herlig.
Cipieres var en vanvittig herlig liten by oppe i fjellene. Turen gikk videre til Greolieres og deretter over Col de Vence for så å slippe oss ned til Vence og deretter den vanlig nedkjøringen til Haut de Cagnes. Jeg antar at turen er ca 8 mil.

Mandag 30. mars 2009

Dagen startet med regnvær i dag også, så formiddagen gikk med til en tur i sportsbutikken og matbutikken, nødvendige innkjøp. Etter en deilig lunsj hjemme klarnet været og vi kom oss ut på sykkel. Vi syklet ned til strandpromenaden ved Cagnes sur Mer og deretter opp langs elven Var.  Etter å ha passert Carros går veien videre mot Gillette og eventuelt Grenoble. Ingen av disse stedne fristet oss i dag så vi tok en avstikker opp mot Le Broch, trodde vi, men havnet i gamlebyen i Carros. Etter Carros gikk turen mot Gattieres, St Janette, Vence og en kjapp nedstigning til Haut de Cagnes. Det begynte å bli kaldt i utforkjøringene på slutten. Turen ble totalt 63 km og vi er vel for så vidt fornøyde med det.

I kveld blir det ingen restaurantmiddag, det blir grønnsakssuppe m/ferske baguetter hjemme i stedet. Til dessert blir det ferske jordbær...nam, nam.

Søndag 29. mars 2009

I dag ble det 12 mil....i bil, det regner katter og bikkjer her nede. Gjett om vi er sure eller glade. Turen gikk til Singale via Gilette returen tok vi via Bayone deretter til St Janette og Vence. Det ble lite mat på turen, men vi fikk kjøpt en cappucino i Singale eller som Vippy sier Sengala.

Lørdag 28. mars 2009

Hjelp...i dag regnet det da vi spiste frokost. Vi besluttet ingen sykkeltur i dag, men en tur til fots. Vi bestemte oss for å gå til Vence, ca 7 km fra her hvor vi bor. Jo da, vi kom oss til Vence, her spiste vi lunsj på en pizzarestaurant. Det ble pizza og en øl til lunsj i dag. Deretter skulle vi gå tilbake til Haut de Cagnes, men selvfølgelig fant vi et skilt hvor det stod 40 min til St Paul de Vence og jo da vi damene trasket dit også. I St Paul var vi innom "vennen vår" som driver en interiørbutikk. Ikke rare ærende, men vi fikk en lang tilbaketur i gater vi aldri ville fått se ellers. Vi har vel kommet frem til at turen vår ble godt over 2 mil og vi er sårbente og stive i skrottene våre.

Fredag 27. mars 2009

Ny dag, frokost på terrassen i solskinnet. Graderstokken viste 21 grader et av stedene vi passert på sykkel senere på dagen. Turen i dag startet med at Wenche hadde årets første punktering ca 500 m fra leiligheten. Flaks for henne at jeg har skiftet slange før og hun fikk et kort kurs, kjekt å kunne for en syklist.

Med ny slange og nytt mot gikk turen mot Pont du Loup for deretter å ta turen opp til Gourdon. Vi klatret opp dit i år også, utrolig deilig. Returen i år gikk selvfølgelig via Tourettes sur Loup og Vence. Jeg er litt usikker på hvor lang turen er da computerne våre er døde, men jeg mener turen er rundt 7 mil. Alle tre var enige om at vi hadde en fin tur i et nydelig vær.

Det er godt å være norske jenter i Frankrike.

Torsdag 26. mars 2009

Endelig er dagen her og vi har kommet oss til Haut de Cagnes. Vi var tidlig oppe og kom oss til Gardermoen, togturen gikk smertefritt. Vi kom oss ut på sykkel rundt kl 1700 og fikk oss en 4 mils tur. Litt vondt de fleste steder i kroppen, men håper det skal gå bra de neste dagene også. 

Søndag 22. mars 2009

I dag skal jeg på jobb, masse å gjøre før jeg drar på ferie torsdag morgen. Jeg er ikke typen til å bare reise fra mine arbeidsoppgaver, så her er det bare å trø te, som Gunn Rita sier, og få litt orden i sakene før ferien starter.

Jeg gleder meg sinnsykt til å komme ned til Haut de Cagnes igjen, har ikke vært der siden sommerferien 2008, og jeg gleder meg til endelig å komme på sykkelen igjen. Nå har jeg gått lenge nok og slappet av på grunn av denne fru Galle som måtte vekk.

Søndag 15. mars 2009

Om en og en halv uke er vi der igjen, endelig skal vi se disse skiltene ved Pont du Loup før vi starter på stigningene enten opp til Gourdon eller Greolières.

Hadde kroppen vært helt i orden hadde jeg helt klart vært ute på sykkelen i dag, men jeg må nok være litt tålmodig å vente med sykling til i slutten av kommende uke eller begynnelsen av neste. Gleder meg!

Onsdag 11. mars 2009

I skrivende stund er det kun 2 uker igjen til Helle, Wenche og jeg reiser til Frankrike for å sykle. Gjett om vi gleder oss, det skal bli utrolig deilig å endelig komme seg på sykkelen etter mange uker uten trening på grunn av operasjonen jeg hadde sist torsdag.

Jeg kommer til å legge ut turene vi sykler daglig fra Frankrike. Vi bor fast i en liten middelalderlandsby på den franske riviera som heter Haut de Cagnes. Haut de Cagnes ligger på høyden ovenfor Cagnes sur Mer, mellom Nice og Antibes. Det tar ca 10-15 minutter med bil fra Nice flyplass.